Hoe ontstaat cariës

In uw mond en tanden verblijven talloze bacteriën die na verloop van de tijd gaan samenklitten en samen met voedselresten en speeksel een kleverige laag op de tanden vormen, de zogenaamde “tandplak”.

 

De laag plak wordt, als men niet regelmatig en grondig poetst steeds dikker en harder. De miljoenen bacteriën in de tandplak breken de suikers in de voedingsstoffen af tot zuren. In de zuren lossen de mineralen van het tandweefsel (glazuur en dentine) op.

 

De tand wordt op bepaalde plaatsen broos en juist daar kan cariës ontstaan.U krijgt gaatjes. Beginnende cariës is vaak moeilijk te zien en doet ook helemaal geen pijn. Maar kleine gaatjes worden groot,en dan loopt het flink mis: pijn, abcesvorming, slechte adem, tanden die het begeven of verloren gaan… en een ingrijpende, soms dure behandeling om alles opnieuw te herstellen.

 

Voor een gezonde mond is het belangrijk om elk begin van cariës meteen op te sporen.
Het geoefende oog van de tandarts kan het kleinste gaatje ontdekken. Regelmatig op controle gaan is dus de boodschap.
De Dentomat tandartsen gaan vaak preventief te werk.

 

Onze assistentes lichten u toe wat gezonde voeding is en hoe u het beste poetst. We brengen ook in de groeven van de kiezen een kunstharslaagje (sealings) aan dat helpt beschermen tegen gaatjes.

 

En als het toch moet worden gevuld, dan valt een klein gaatje natuurlijk makkelijker, sneller, mooier en sterker te herstellen.

MOND TANDARTSENPRAKTIJKEN

Beste patiënt,

Na vele fantastische jaren het genoegen te hebben gehad om u in onze tandartspraktijk Dentomat te mogen behandelen, hebben wij voor de groei van onze praktijk besloten om deze aan te sluiten bij MOND Tandartsenpraktijken.

Wij hebben al deze jaren met veel werklust en passie voor u klaargestaan en zullen dat ook blijven doen, ondersteund door de professionele omkadering vanuit MOND én op een nieuwe locatie.

We openen op 18 mei de deuren van onze splinternieuwe praktijk in de Zuiderlaan 11 bus 12 te Waregem. Verder verandert er voor u als patiënt niets.

U kunt voor afspraken nog steeds telefonisch terecht op het nummer +32 56 60 99 11

Wij kijken alvast uit naar al het goede dat deze samenwerking in de toekomst zal brengen.

Vriendelijke groeten,

Het voltallige team van Dentomat
en MOND Tandartsenpraktijken

MOND Waregem

Zuiderlaan 11, bus 12
8790 Waregem
Tel.:+32 56 60 99 11
E-mail : info@mondwaregem.be
Bezoek onze nieuwe website: www.mondwaregem.be